Smullen  in Smulgids.

Friethuys Tof in Helvoirt

Frank Spierings nam begin 2023 dit frietpaleis over van zijn voorgangers die het bedrijf 25 jaar uitbaatten. Frank heropende de zaak onder de naam Friethuys Tof.
Lees meerGeef je Smulscore

FrieteRia in Dronten

In 2001 gestart in een kleine snackwagen. In 2008 naar 480 vierkante meter nieuwbouw op een bedrijventerrein. Zie hier: FrieteRia en BrasseRia, de gecombineerde eetgelegenheden van Ria (en Tom) in Dronten. Eigentijds ouderwets gastgericht. Je voelt je hier meer dan welkom.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria Eeterij ‘t Stamhuijs in Schijndel

Dat cafetariahouders met een slagersachtergrond uitzonderlijk lekkere vleesgerechten kunnen maken, bewijst Cafetaria ’t Stamhuijs in Schijndel. Eigenaar Marijn Tilburgs stelt hoge eisen aan zijn producten en ontwikkelt zijn eigen recepten. Het resultaat: gerechten waar gasten voor terugkomen.
Lees meerGeef je Smulscore

Manneken Pis – Stationsplein in Utrecht

De ambachtelijke frietmakers van Manneken Pis zijn sinds 2018 present op het foodplein tussen Hoog Catharijne en Utrecht CS. Naast zijn bekende dagverse frieten en andere frituurspecialiteiten, verkoopt het manneken hier fish and chips in twee variaties: fish and chips kibbeling en fish and chips lekkerbek.
Lees meerGeef je Smulscore
Klanten beoordelen dit bedrijf met een gemiddelde Smulscore van:
9,8 / 10
(14 gegeven Smulscores)

Snackbar Friecoenda in Brunssum

Snackbar Friecoenda is een echte buurtcafetaria, het warm kloppende hart van de directe omgeving. “Voor alles op het gebied van snacks, schnitzels en friet is Friecoenda Snackbar in Brunssum jouw restaurant!” zegt ondernemer Paul Honings zelf. En zo is het. Honings is een friturist in hart en nieren: dat is voor iedereen, Limburger of niet, te proeven.
Lees meerGeef je Smulscore

Happy Frites Ransdaal in Klimmen

Net als bij andere Happy Frites-zaken, bakken ze in Ransdaal de friet zelf vóór en af. De vestigingsplek is bijzonder: treinstation Ransdaal-Klimmen met een terras op het perron. Het design is geïnspireerd op Amerikaanse spoorbeleving van een eeuw geleden.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria Boswinkel in Enschede

Boswinkel in Enschede is aangesloten bij de formule Restaria. “Snel en lekker eten in een sfeervolle ambiance,” luidt het credo. De overzichtelijke frituurkaart biedt voor elk wat wils. Icoontjes geven helder weer welke snacks vegetarisch zijn. Nieuwsgierig zijn wij wat de nieburger is die Restaria Boswinkel verkoopt.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria Ekenrooi in Waalre

Ekenrooi in Waalre is een gemoedelijke buurtcafetaria. Na meer dan dertig jaar trouwe dienst kennen de frituurders hun vaste klanten, die je eigenlijk beter ‘échte fans’ kunt noemen. Het aanbod in de aantrekkelijke snackvitrine stelt dan ook nooit teleur. Ekenrooi heeft voor elk wat wils. Zo zijn frikandellen tevens verkrijgbaar in de variaties vega, glutenvrij en halal.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria Het Smulhuis in Reusel

“Gastvrije ontvangst bij jonge talenten in het frituurvak.” Aldus de keurmerk-inspecteurs van het Nederlands Frituurcentrum. Twintigers Iris en Mike willen gasten een smaakvolle beleving bieden in hun frituurspeciaalzaak met 50 zitplaatsen binnen en 40 op het terras. Royaal aanbod loaded friet onder de naam Topp’d Potato.
Lees meerGeef je Smulscore

’t Wapen van Stellendam in Stellendam

“Een natuurlijke lach en een goed humeur staan bij ons voorop.” Aldus ’t Wapen van Stellendam. De brasserie met 140 zitplaatsen en een groot terras serveert pizza’s, menu’s, broodjes, pannenkoeken en natuurlijk frituurgerechten. Het bedrijf is aangesloten bij eethuisformule Plaza.
Lees meerGeef je Smulscore

Eethuis ’t Pleintje in Etten-Leur

Gestart in 1988, transformeerde eethuis ’t Pleintje tot een sfeervolle lunchroom annex frituur. De snacks en broodjes zijn hier smaakvol gepresenteerd in mooie bakkersvitrines. De friet is kakelvers bereid in eigen huis. Citaat: “Verse aardappelen, zo van het land bij ons in de frituur.”
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria Catering Ophorst in Sprang-Capelle

Cafetaria Catering Ophorst is ruim twee decennia een vaste waarde in Sprang-Capelle. Op het bedrijf van Stan en Connie Ophorst is de slagzin “kwaliteit die vroeger zo gewoon was” helemaal van toepassing. Ophorst serveert uitsluitend de beste kwaliteit snacks en friet in een authentieke dorpscafetaria. Dit betekent: hier vind je nog groen lover tussen de snackschalen in de vitrine.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria Zuid in Groningen

Restaria Zuid in Groningen-Helpman stamt uit het midden van de vorige eeuw. Heel vroeger banketbakkerij, werd het meer dan 60 jaar geleden een ambachtelijk cafetaria-restaurant. Met zijn brede aanbod broodjes, menu’s en frituurgerechten is Restaria Zuid al lang een begrip in Groningen. Tevens catering “van buffetten tot bitterballen en frivolité”.
Lees meerGeef je Smulscore

Eetwinkel Reintje in Duizel

Cafetaria annex restaurant. Naast een royaal aanbod frituurgerechten, serveert Reintje pannenkoeken, salades en maaltijden. Maar ook friet met stoofvlees of goulash. Voilá, eetwinkel Reintje in het dorp Duizel. Reintje kent horizontale openingstijden: zeven dagen per week is iedereen welkom van 12.00 tot 21.00 uur.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria Oude Gracht in Eindhoven

Restaria Oude Gracht ging van vader op zoon. De derde generatie staat al klaar voor de opvolging. Het bedrijf voert een breed, deels ambachtelijk assortiment. Naast een keur aan gefrituurde snacks/gerechten ook pizza’s, tientallen schotels alsmede kipproducten en kipgerechten. Uitgebreid is de burgerkaart.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria Theo in Utrecht

Restaria Theo (anno 1970’s) verkocht naast snacks ooit videobanden. Maar Theo in Utrecht gaat met zijn tijd mee, zoals blijkt uit het aanbod halal en vega. “Wij gaan geen eetwens uit de weg,” aldus de restaria, die ook countryburgers, menu’s, salades en broodjes verkoopt.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria De Smickel in Son en Breugel

Bij Restaria De Smickel in Son en Breugel is het goed toeven. Niet alleen voor een tussendoortje of een lunch, maar zeker ook voor eten ter plekke. Bij het cafetaria-eethuis met 100 zitplaatsen binnen en 60 buiten genieten de gasten Bourgondisch maar voor cafetariaprijzen van biefstuk met friet, zalmfilet, varkenshaas, goed gevulde maaltijdsalades of één van de andere gerechten op de kaart.
Lees meerGeef je Smulscore

Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum

Eetpaleis ’t Vosje in het Brabantse land gaat voor smaak. “Wij hebben voor elk wat wils om lekkere trek te stillen,” zegt ’t Vosje zelf op zijn website. Naast gefrituurde lekkernijen, serveert ’t Vosje een keur aan belegde broodjes, salades, soepen en menu’s.
Lees meerGeef je Smulscore

Kwalitaria Parade in Nootdorp

Gevestigd in winkelcentrum Parade. Kwalitaria zegt wervend: “Voor iedereen, van de carnivoren tot de veggies en de flexers.” Voor shoppers en andere passanten is het bij Kwalitaria Parade goed toeven tijdens koffie- en theeuurtjes, lunch, diner en andere eetmomenten van de dag. Zeven dagen per week geopend tot 20.00 uur. Alleen op maandag sluit Kwalitaria Parade een halfuurtje eerder.
Lees meerGeef je Smulscore

Eetwinkel Selissen in Boxtel

Eetwinkel Selissen omschrijft zichzelf als “het rustpuntje” van winkelcentrum Selissen in Boxtel. Afgezien van friet met mooie toppings, de zogenaamde Frites Toppers, kan de gast hier ook een frietje met ‘Belse mayonaise’ bestellen. Naast een keur aan snacks, is de burgerkaart uitgebreid en staan ook carpaccio en maaltijdsalades op het menu.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria ’t Hout in Helmond

Authentieke ambachtsfrituur. Keurmeesters van het Frituurcentrum noteerden: “Hier bakt men de vers gesneden aardappelen zelf. Naast verrukkelijk stoofvlees, kan de gast kiezen uit een keur aan toppings en huisgemaakte sauzen. Veel klanten rijden er voor om.”
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria Liana in Sint Willebrord

Liana is een begrip in Sint Willibrord. In 1977 gestart door Wim Wink, zwaait nu Tijmen Hartog de scepter. Bekend van zijn eigen Wimpysaus, verse friet, een keur aan huisgemaakte snacks, verrukkelijk stoofvlees, diverse schotels en friet met creatieve toppings. Liana serveert verder Chinees-Indische gerechten, maaltijdsalades, omeletten, warme broodjes, burgersandwiches en meer.
Lees meerGeef je Smulscore

Kwalitaria Galecop in Nieuwegein

Galecop, aangesloten bij de formule Kwalitaria, is gevestigd in de grootste wijk van Nieuwegein. Galecop serveert onder meer salades, belegde broodjes en menu’s, waaronder friet met halve kip en een schnitzelmenu. Tevens frietspecials (patat met toppings) en een keur aan frituursnacks.
Lees meerGeef je Smulscore

Manneken Pis – Damrak in Amsterdam

Wie Amsterdam bezoekt, kan er niet omheen. Manneken Pis aan het Damrak is misschien wel het meest gefotografeerde frituurdecor van ons land. Dagelijks drommen hier liefhebbers samen om te smullen van friet van dagverse Zeeuwse piepers en om te kijken hoe Manneken Pis zijn frietjes voorbakt en afbakt.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria Het Stroink in Enschede

“Gemak, puur genieten en smaak, daar draait het om.” Aldus Restaria Het Stroink, gevestigd in winkelcentrum Het Stroink (Enschede-Zuidoost). Dit Restaria-adres is steeds vaker de keuze van smulpapen die willen eten voor een redelijke prijs. Vijftig zitplaatsen heeft de Restaria binnen en op het terras. Met haar beroepstrots geldt frituriste Jennifer Voets als een jonge ambassadrice van het frituurvak.
Lees meerGeef je Smulscore

Kwalitaria Délifrance Tra in Goirle

Sinds 1948 waren verschillende generaties Tra uitbaters van het eethuis in Goirle dat met ere de familienaam hoog houdt. Je zou kunnen spreken van “de kwaliteit die vroeger zo gewoon was”. Tra, tegenwoordig aangesloten bij de formule Kwalitaria, maakt twintig producten zelf, waaronder veel frituursnacks.
Lees meerGeef je Smulscore

Snack-Plaza & Brasserie Meuleplein in Nijeveen

Snackplaza & Brasserie Meuleplein draagt de naburige historische molen De Sterrenburg in zijn logo. Naast een zeer royaal aanbod aan snacks (inclusief eierbal) kan de gast bij Meuleplein terecht voor menu’s, burgers (“build your own”) en luxe broodjes.
Lees meerGeef je Smulscore

Manneken Pis – Bakkerstraat in Utrecht

Manneken Pis is sinds 1991 een vaste waarde in Utrecht. De eerste vestiging opende ‘op’ Vredenburg, maar inmiddels telt de Domstad vier mannekes. Ook aan de Bakkerstraat in het centrum serveert Manneken Pis ambachtelijke frieten, elke dag vers gesneden en voorgebakken van aardappelen van het Zeeuwse land.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria De Steiger in Medemblik

Naast croquette De Steiger, de Steigerburger en andere hardlopende frituurspecialiteiten, heeft de sfeervolle Medemblikse cafetaria’s de nodige schotels, belegde broodjes en tosti’s. De Steiger serveert bovendien het hele jaar door softijsjes, vaak feestelijk en kleurrijk versierd.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria den Doel in Bladel

Vele jaren zat Den Doel in een snackkraam. Bijna acht jaar geleden nam de restaria zijn intrek onderin een gloednieuw appartementencomplex. Het assortiment werd drastisch uitgebreid, zodat nu belegde broodjes en maaltijdsalades worden verkocht. Friet komt gesneden binnen, maar bakt Den Doel zelf voor.
Lees meerGeef je Smulscore

Frituurspeciaalzaken die (nog) niet beoordeeld zijn door onze smulinspecteurs, maar wel aangesloten bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) krijgen een basisvermelding in de Smulgids.

Staat jouw favoriete cafetaria, snackbar of frituur er niet tussen en wil je hen toch belonen met een mooie Smulscore? Ga dan naar de online rating tool Smulscore.nl. Wanneer een representatief aantal reviews is ontvangen wordt het bedrijf bezocht door een Smulinspecteur. Is het bedrijf inderdaad een omweg waard, dan krijgen ze een vermelding in de Nationale Smulgids. Jouw mening telt!