Over Smulgids

De Nationale Smulgids is een uitgave van het Nederlands Frituurcentrum.

Zo kom je aan de Smulgids

De Nationale Smulgids is 24/7 online te raadplegen. De fysieke Smulgids is verkrijgbaar bij alle bedrijven die in de gids vermeld staan. Zit er (nog) geen bedrijf bij jou in de buurt en wil je de Smulgids toch hebben? Dan kun je – zolang de voorraad strekt – een exemplaar aanvragen via het contactformulier op deze website.

Zo komen bedrijven in de Smulgids

  1. Een bedrijf is houder van het keurmerk Goed Gefrituurd en/of Met Goud Bekroond.
  2. Een representatief aantal klanten beoordelen een bedrijf met een hoge Smulscore *
  3. Een bedrijf is voorgedragen door collega’s en/of branchedeskundigen *
  4. Op basis van open inschrijving (inschrijven voor editie 2023 is mogelijk tot en met 31 augustus 2022) *

*) Een mystery guest bezoek van een smulinspecteur maakt onderdeel uit van de procedure.

 

De volgende editie van de Nationale Smulgids verschijnt eind 2022 / begin 2023.

NAAR DE ONLINE SMULGIDS

Online rating tool Smulscore.nl

Bedrijven met een abonnement bij het Nederlands Frituurcentrum en leden van vakvereniging ProFri kunnen de online rating tool Smulscore.nl (onderdeel van de Smulgids) GRATIS inzetten. Met aanvullend promotiemateriaal kunnen ze hun klanten actief om hun mening vragen, want ook hun mening telt. Bedrijven kunnen hiermee in aanmerking komen voor een extra Award.

Staat een bedrijf al in de Smulgids dan kan op de website van de Smulgids direct een Smulscore worden geplaatst. Er zijn frituurspeciaalzaken die op hun eigen website een rechtstreekse link hebben geplaatst naar hun vermelding in de Smulgids of hebben een speciale afbeelding van Smulscore.nl geplaatst met realtime de actuele score. De speciale code hiervoor kan door bedrijven via het contactformulier worden aangevraagd bij het Nederlands Frituurcentrum.

Jouw mening telt!

Wanneer en hoe lang worden Smulscores getoond?

Smulscores die worden gegeven worden niet direct getoond, omdat ze eerst worden gecontroleerd of ze voldoen aan de voorwaarden. Ook worden de gegeven Smulscores bij een frituurspeciaalzaak op deze website pas zichtbaar wanneer van dit bedrijf een representatief aantal meningen zijn ontvangen. Onvolledig ingevulde reviews of reviews die niet opbouwend zijn, worden geweigerd. Kritiek geven mag, maar graag op een manier waar de ondernemer iets mee kan.

Goedgekeurde Smulscores worden maximaal 12 maanden getoond. Het cijfer wat hierop wordt gebaseerd verdwijnt van de website, zodra er te weinig actuele Smulscores beschikbaar zijn. Hiermee willen we het beeld over de frituurspeciaalzaken zo actueel mogelijk houden.

We adviseren ondernemers om de reviews regelmatig te bespreken met de medewerkers en zonodig maatregelen te nemen om producten en/of dienstverlening (verder) te verbeteren. Reageren op reviews is niet mogelijk.