Smullen  in Lid ProFri.

Happy Frites Ransdaal in Klimmen

Net als bij andere Happy Frites-zaken, bakken ze in Ransdaal de friet zelf vóór en af. De vestigingsplek is bijzonder: treinstation Ransdaal-Klimmen met een terras op het perron. Het design is geïnspireerd op Amerikaanse spoorbeleving van een eeuw geleden.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria Lammers – De Veersche Poort in Middelburg

In 2013 opende in het nieuwgebouwde winkelcentrum De Veersche Poort in Middelburg een tweede vestiging van cafetaria Lammers. Lammers is al sinds 1965 een begrip bij frituurminnaars in de Zeeuwse hoofdstad. Net als de oerzaak aan de Banckertstraat, serveert cafetaria Lammers aan de Fazantenhof “ouderwets lekkere” producten.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria Rinse’s Fish & Food in De Westereen

Restaria Rinse’s Fish & Food in De Westereen (Zwaagwesteinde) zweert bij de Friese dorpsnaam. Rinse's heeft een breed assortiment snacks, friet, burgers, broodjes en menu’s. Patat met mosterd staat apart op de kaart; dat zie je elders zelden. Tevens uitgebreide visschotels, visfondue en andere visspecialiteiten voor thuis.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria ‘De Paardeschuur’ in Groningen

Een fijne volkse buurtcafetaria, dat is De Paardeschuur in Groningen. De frituurspeciaalzaak heeft een breed assortiment snacks, friet (ook met toppings en Maxpatat), broodjes en schotels. Uit eigen keuken komen onder meer de shoarma, het stoofvlees en de gehaktballen.
Lees meerGeef je Smulscore

’t Wapen van Stellendam in Stellendam

“Een natuurlijke lach en een goed humeur staan bij ons voorop.” Aldus ’t Wapen van Stellendam. De brasserie met 140 zitplaatsen en een groot terras serveert pizza’s, menu’s, broodjes, pannenkoeken en natuurlijk frituurgerechten. Het bedrijf is aangesloten bij eethuisformule Plaza.
Lees meerGeef je Smulscore

Paul van Gurp Fastservice Restaurant Holterweg in Deventer

“Goed gefrituurd, da’s lekker genieten!” Fastservice restaurant en cateringbedrijf Paul van Gurp draagt deze boodschap al lang en met verve uit. Van Gurp en zijn medewerkers streven continu naar “de beste kwaliteit”.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria De Koedijk in Meppel

Cafetaria-lunchroom De Koedijk is gevestigd in een relatief nieuw Meppels winkelcentrum. Hier kan de shopper dus tevens terecht voor een kop koffie met huisgemaakt appelgebak. Daarnaast is er “de vanouds lekkere snelle hap”. Een bijzonder frietgerecht is patat Drenthe met reepjesvlees, Hollandse roerbakgroenten, gebakken ui en een gebakken ei.
Lees meerGeef je Smulscore

Manneken Pis – Stationsplein in Utrecht

De ambachtelijke frietmakers van Manneken Pis zijn sinds 1991 present in Utrecht-centrum. In 2018 opende de vierde vestiging op het nieuwe foodplein tussen Hoog Catharijne en Utrecht CS. Naast zijn bekende specialiteiten, verkoopt het manneken hier fish & chips.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria/Restaria Reintje in Duizel

Cafetaria annex restaurant. Naast een royaal aanbod frituurgerechten, serveert Reintje pannenkoeken, salades en maaltijden. Maar ook friet met stoofvlees of goulash. Voilá, restaria Reintje in het dorp Duizel. Reintje kent horizontale openingstijden: zeven dagen per week is iedereen welkom van 12.00 tot 21.00 uur.
Lees meerGeef je Smulscore

Paul van Gurp Fastservice Restaurant De Vijfhoek in Deventer

Naast de hoofdvestiging aan de Holterweg in Deventer, heeft Paul van Gurp een tweede vestiging in het stadsdeel Vijfhoek. Deze is gericht op snelle (afhaal)service. De hoofdvestiging heeft 80 zitplaatsen binnen en 50 terrasstoelen, aan het Andriessenplein zijn dit in beide gevallen 50.
Lees meerGeef je Smulscore

AnyTyme The Place To Be / Centrum in Emmeloord

The Place to Be is aangesloten bij de formule AnyTyme. Dit betekent dat het bedrijf deelneemt aan bijzondere acties, zoals de Burger Battle, waarbij klanten zelf een creatieve burgersandwich kunnen “componeren”. The Place to Be biedt verder een royale keuze aan gefrituurde snacks, maar verkoopt ook belegde stokbroodjes, shakebekers met salades en schnitzels.
Lees meerGeef je Smulscore

Snackpoint Zöstere in Susteren

Zöstere is sinds 2012 een populair smuladres in Susteren. Tevens is hier het Snackpoint-hoofdkantoor gevestigd, de formule waarbij Zöstere is aangesloten. Het is een aanbevolen adres voor friet met toppings, maaltijden, broodjes en een keur aan frituursnacks, die gepresenteerd worden in een fraaie inbouwvitrine in de toonbank.
Lees meerGeef je Smulscore

Alida’s Smulpaleis in Roden

Het begon in 1996 met een snackkraam en groeide uit tot een fastcasual frituurrestaurant. Alida’s Smulpaleis hanteert een menukaart voor alle eetmomenten én een snelle kaart. De snelle kaart bevat een keur aan gefrituurde lekkernijen, waaronder de Drentse friet met huisgemaakt stoofvlees.
Lees meerGeef je Smulscore

’t Pakhuis Cafetaria Restaurant & Catering in De Klomp

“Restaurant-cafetaria ’t Pakhuis, meer dan een halve eeuw een begrip in de regio.” Het begon in 1970 met frietverkoop vanuit een mobiele kraam tijdens paardenconcoursen. Het groeide uit tot een bedrijf met een breed assortiment en catering. Bij vakwedstrijden gooide ’t Pakhuis vaak hoge ogen.
Lees meerGeef je Smulscore

AnyTyme The Place To Be / De Erven in Emmeloord

The Place to Be is een bekend Emmeloords smuladres. Niet alleen in het centrum, maar ook in de wijk De Erven is het te vinden. Het assortiment van beide frituurspeciaalzaken komt overeen. AnyTyme The Place to Be biedt een keur aan gefrituurde snacks, maar verkoopt ook hamburgerbroodjes, stokbroodjes, shakebekers met salades en schnitzels.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria De Smickel in Son en Breugel

Bij Restaria De Smickel in Son en Breugel is het goed toeven. Niet alleen voor een tussendoortje of een lunch, maar zeker ook voor eten ter plekke. Bij het cafetaria-eethuis met 100 zitplaatsen binnen en 60 buiten genieten de gasten Bourgondisch maar voor cafetariaprijzen van biefstuk met friet, zalmfilet, varkenshaas, goed gevulde maaltijdsalades of één van de andere gerechten op de kaart.
Lees meerGeef je Smulscore

Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum

Eetpaleis ’t Vosje in het Brabantse land gaat voor smaak. “Wij hebben voor elk wat wils om lekkere trek te stillen,” zegt ’t Vosje zelf op zijn website. Naast gefrituurde lekkernijen, serveert ’t Vosje een keur aan belegde broodjes, salades, soepen en menu’s.
Lees meerGeef je Smulscore

Kwalitaria de KomEet in Schijndel

Drie jaar geleden sloot De KomEet zich aan bij de cafetariaformule Kwalitaria. Sindsdien heeft de cafetaria aan zijn uitgebreide kaart hamburgers toegevoegd die gemaakt zijn van Nederlands MRIJ-rundvlees. Maar ook serveert De KomEet, naast gefrituurde gerechten, de nodige maaltijdsalades, (grill)schotels, royaal belegde broodjes, gamba’s, pasta en wraps met falafel.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria Eeterij ‘t Stamhuijs in Schijndel

Dat cafetariahouders met een slagersachtergrond uitzonderlijk lekkere vleesgerechten kunnen maken, bewijst Cafetaria ’t Stamhuijs in Schijndel. Eigenaar Marijn Tilburgs stelt hoge eisen aan zijn producten en ontwikkelt zijn eigen recepten. Het resultaat: gerechten waar gasten voor terugkomen.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria De Steiger in Medemblik

Cafetaria de Steiger in het historische centrum van Medemblik straalt zowel van binnen als van buiten ambacht uit. De cafetaria staat bekend om de huisgemaakte producten, gezelligheid en snelle bediening. Michael Brink, eigenaar sinds 2015, is elke dag bezig met zijn grootste hobby: heerlijk aan de gang met verse gerechten en vriendelijke mensen.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria Liana in Sint Willebrord

Liana is al decennialang een gekend begrip in Sint Willibrord. Bekend van zijn verse friet, een keur van huisgemaakte snacks, verrukkelijk stoofvlees, diverse schotels en friet met ruime toppings. Onder de naam Liana Speciaal serveert de cafetaria met enige regelmaat een bijzonder plate-gerecht.
Lees meerGeef je Smulscore

FrieteRia in Dronten

In 2001 gestart in een kleine snackwagen. In 2008 naar 480 vierkante meter nieuwbouw op een bedrijventerrein. Zie hier: FrieteRia en BrasseRia, de gecombineerde eetgelegenheden van Ria (en Tom) in Dronten. Eigentijds ouderwets gastgericht. Je voelt je hier meer dan welkom.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria Theo in Utrecht

Restaria Theo (anno 1970’s) verkocht naast snacks ooit videobanden. Maar Theo in Utrecht gaat met zijn tijd mee, zoals blijkt uit het aanbod halal en vega. “Wij gaan geen eetwens uit de weg,” aldus de restaria, die ook countryburgers, menu’s, salades en broodjes verkoopt.
Lees meerGeef je Smulscore

De Daltons in Voorthuizen

“Gevaarlijk Lekker” is de slogan van De Daltons, al decennia lang een regionaal bekende ‘snack-saloon’. De naam is ontleend aan de boevenbroers uit de Lucky Luke-strips. Het assortiment: naast vaderlandse snacks, kun je hier ook Amerika proeven. De lijst met “guilty pleasures” bevat Tex Mex smaakmakers en hotdogs.
Lees meerGeef je Smulscore

Kwalitaria Tra in Goirle

Sinds 1948 waren verschillende generaties Tra uitbaters van het eethuis in Goirle dat met ere de familienaam hoog houdt. Je zou kunnen spreken van “de kwaliteit die vroeger zo gewoon was”. Tra, tegenwoordig aangesloten bij de formule Kwalitaria, maakt twintig producten zelf, waaronder veel frituursnacks.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria Boswinkel in Enschede

Boswinkel in Enschede is aangesloten bij de formule Restaria. “Snel en lekker eten in een sfeervolle ambiance,” luidt het credo. De overzichtelijke frituurkaart biedt voor elk wat wils. Icoontjes geven helder weer welke snacks vegetarisch zijn. Nieuwsgierig zijn wij wat de nieburger is die Restaria Boswinkel verkoopt.
Lees meerGeef je Smulscore

Eetwinkel Selissen in Boxtel

Eetwinkel Selissen in Boxtel (anno 1965) omschrijft zichzelf als “het rustpuntje in winkelcentrum Selissen in Boxtel-Noord”. De verse friet wordt hier “vanzelfsprekend” eigenhandig voorgebakken. Bovendien heeft Selissen de nodige frietspecials. Selissen is aangesloten bij de formule Eetwinkel.
Lees meerGeef je Smulscore

Lekkerrr Hoogzandveld in Nieuwegein

Lekkerrr Hoogzandveld in winkelcentrum Hoog Zandveld is al dertig een vaste waarde in Nieuwegein. Naast een keur aan belegde broodjes, heeft Lekkerrr een royaal aanbod snackspecialiteiten, inclusief glutenvrije snacks. Uitgebreid is het segment ‘fritesspecials’, friet met toppings als stoofvlees en teriyaki, terwijl de burgerkaart voor elk wat wils biedt.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria den Doel in Bladel

Vele jaren zat Den Doel in een snackkraam. Bijna acht jaar geleden nam de restaria zijn intrek onderin een gloednieuw appartementencomplex. Het assortiment werd drastisch uitgebreid, zodat nu belegde broodjes en maaltijdsalades worden verkocht. Friet komt gesneden binnen, maar bakt Den Doel zelf voor.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria-croissanterie ’t Pleintje in Etten-Leur

Gestart in 1988, transformeerde eethuis ’t Pleintje tot een sfeervolle lunchroom annex frituur. De snacks en broodjes zijn hier smaakvol gepresenteerd in mooie bakkersvitrines. De friet is kakelvers bereid in eigen huis. Citaat: “Verse aardappelen, zo van het land bij ons in de frituur.”
Lees meerGeef je Smulscore

Ook te vinden in deze provincie of stad

Frituurspeciaalzaken die (nog) niet beoordeeld zijn door onze smulinspecteurs, maar wel aangesloten bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Allemaal ondernemers die hun vakmanschap serieus nemen.

Staat jouw favoriete cafetaria, snackbar of frituur er niet tussen en wil je hen toch belonen met een mooie Smulscore? Ga dan naar onze online rating tool Smulscore.nl. Wie weet worden ze opgenomen in de volgende editie van de Nationale Smulgids, want ook jouw mening telt!