Smullen  in Met Goud Bekroond.

Happy Frites Ransdaal in Klimmen

Net als bij andere Happy Frites-zaken, bakken ze in Ransdaal de friet zelf vóór en af. De vestigingsplek is bijzonder: treinstation Ransdaal-Klimmen met een terras op het perron. Het design is geïnspireerd op Amerikaanse spoorbeleving van een eeuw geleden.
Lees meerGeef je Smulscore

Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum

Eetpaleis ’t Vosje in het Brabantse land gaat voor smaak. “Wij hebben voor elk wat wils om lekkere trek te stillen,” zegt ’t Vosje zelf op zijn website. Naast gefrituurde lekkernijen, serveert ’t Vosje een keur aan belegde broodjes, salades, soepen en menu’s.
Lees meerGeef je Smulscore

Kwalitaria Délifrance Tra in Goirle

Sinds 1948 waren verschillende generaties Tra uitbaters van het eethuis in Goirle dat met ere de familienaam hoog houdt. Je zou kunnen spreken van “de kwaliteit die vroeger zo gewoon was”. Tra, tegenwoordig aangesloten bij de formule Kwalitaria, maakt twintig producten zelf, waaronder veel frituursnacks.
Lees meerGeef je Smulscore

Snackbistro De Toren in Castricum

De kwaliteit en de smaak van de producten is waar De Toren bekend door is geworden. Bijna alle snacks worden op ambachtelijke wijze in eigen keuken gemaakt. Waaronder de kroketten, die moet je geproefd hebben. Daarom is het elke donderdag krokettendag. Dan rekenen ze voor elke soort kroket de helft van de prijs.
Lees meerGeef je Smulscore

Paul van Gurp sinds 1991 – Colmschate in Deventer

“Goed gefrituurd, da’s lekker genieten!” Fastservice restaurant en cateringbedrijf Paul van Gurp draagt deze boodschap al lang en met verve uit. Van Gurp en zijn medewerkers streven continu naar “de beste kwaliteit”.
Lees meerGeef je Smulscore

Paul van Gurp sinds 1991 – De Vijfhoek in Deventer

Naast de hoofdvestiging aan de Holterweg in Deventer, heeft Paul van Gurp een tweede vestiging in het stadsdeel Vijfhoek. Deze is gericht op snelle (afhaal)service. De hoofdvestiging heeft 80 zitplaatsen binnen en 50 terrasstoelen, aan het Andriessenplein zijn dit in beide gevallen 50.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria Oude Gracht in Eindhoven

Restaria Oude Gracht ging van vader op zoon. De derde generatie staat al klaar voor de opvolging. Het bedrijf voert een breed, deels ambachtelijk assortiment. Naast een keur aan gefrituurde snacks/gerechten ook pizza’s, tientallen schotels alsmede kipproducten en kipgerechten. Uitgebreid is de burgerkaart.
Lees meerGeef je Smulscore

Snack-Plaza & Brasserie Meuleplein in Nijeveen

Snackplaza & Brasserie Meuleplein draagt de naburige historische molen De Sterrenburg in zijn logo. Naast een zeer royaal aanbod aan snacks (inclusief eierbal) kan de gast bij Meuleplein terecht voor menu’s, burgers (“build your own”) en luxe broodjes.
Lees meerGeef je Smulscore

Het Smulhuis van den Broek in Brunssum

Cafetaria-restaurant Het Smulhuis, in 1948 gestart door een mijnwerker, zit bijna elke avond vol. Dat an sich zegt al voldoende over de status van dit bedrijf. Het frituurmekka van Brunssum is gekend vanwege zijn vele ambachtelijke lekkernijen.
Lees meerGeef je Smulscore

Swolsch Friethuys in Zwolle

Swolsch Friethuys staat voor verse friet met schil, bereid in eigen "huys". De frietspeciaalzaak in Zwolle serveert zijn goudgele lekkernijen in een puntzak 3.0. Dat wil zeggen: bovenin de zak van karton zit een uitsparing voor de saus. Naast andere sauzen, heeft het friethuis ook veganistische mayo. Wie twijfelt, mag de sauzen eerst proeven.
Lees meerGeef je Smulscore

Tante Nel in Rotterdam

Tante Nel (anno 2014) kreeg veel media-aandacht, mede vanwege haar frituurnoviteiten, zoals de FrikanNel, de patat Tzar Caviar (friet, kaviaar, crème frêche) en de rivierkreeftenkroket. Het stoofvlees komt van de bevriende slagerij. Tevens “een meter gin & chips” met friet, gin en snacks voor vijf personen.
Lees meerGeef je Smulscore

Frituur van Gogh – Langestraat in Amersfoort

Vlaams Friteshuis Van Gogh anno 1999 verwierf met zijn friet van eigen snit en ambachtssnacks landelijk faam. Friturist Arn Zuyderduin kiest niet voor een breed assortiment, zweert bij een beperkt aantal signatuursmaken. Naast de friet, komen stoofvlees, bamirol en kaassoufflé uit eigen keuken.
Lees meerGeef je Smulscore

Frituur van Gogh – Centrum in Amersfoort

Vlaams Friteshuis Van Gogh is een ambachtelijke frietmaker avant la lettre. Zo’n 25 jaar verkoopt friturist Arn Zuyderduin al handgesneden friet van verse aardappelen. Samen met een klein assortiment andere ambachtelijke snacks en sauzen, laat Van Gogh de smaken proeven die vroeger zo gewoon waren. Ook stoofvlees, bamirol en kaassoufflé zijn gemaakt in eigen keuken.
Lees meerGeef je Smulscore

Bon Appetit in Rijsbergen

Het bedrijf van Kim en Edwin van Es gooide vaak hoge ogen bij vakwedstrijden. Dat is geen wonder. Bon Appetit heeft namelijk als hoogste doel om zijn gasten blij te maken met een mooie eetbeleving.
Lees meerGeef je Smulscore

Restaria Zuid in Groningen

Restaria Zuid in Groningen-Helpman stamt uit het midden van de vorige eeuw. Heel vroeger banketbakkerij, werd het meer dan 60 jaar geleden een ambachtelijk cafetaria-restaurant. Met zijn brede aanbod broodjes, menu’s en frituurgerechten is Restaria Zuid al lang een begrip in Groningen. Tevens catering “van buffetten tot bitterballen en frivolité”.
Lees meerGeef je Smulscore

Snacksalon en partyservice De Schelp in Roelofarendsveen

Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen is van veel smaakmarkten thuis. Het aanbod aan lekkernijen is royaal. De Schelp heeft een cateringtak, maakt borrelplanken en serveert pizza’s. De frituur vormt sinds 1985 de basis van het familiebedrijf.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria ’t Hout in Helmond

Friturist Wilco van Seccelen is “in de aardappels en de friet geboren.” Van oudsher is bij ‘t Hout frietje Topa een bestseller, friet met tzatzikisaus, verse kipkebab van het spit, ui en chilisaus. Tevens frikandel Topa verkrijgbaar.
Lees meerGeef je Smulscore

Eetsalon Marktzicht in Beusichem

Eetsalon Marktzicht legt veel aandacht aan de dag voor verantwoorde voeding. Het frituurvet is vrij van palm, pinda, soja en E900. De uitsmijters worden hier standaard geserveerd op kruidig speltbrood.
Lees meerGeef je Smulscore

Cafetaria De Steiger in Medemblik

Naast croquette De Steiger, de Steigerburger en andere hardlopende frituurspecialiteiten, heeft de sfeervolle Medemblikse cafetaria’s de nodige schotels, belegde broodjes en tosti’s. De Steiger serveert bovendien het hele jaar door softijsjes, vaak feestelijk en kleurrijk versierd.
Lees meerGeef je Smulscore

Frituurspeciaalzaken die (nog) niet beoordeeld zijn door onze smulinspecteurs, maar wel aangesloten bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) krijgen een basisvermelding in de Smulgids.

Staat jouw favoriete cafetaria, snackbar of frituur er niet tussen en wil je hen toch belonen met een mooie Smulscore? Ga dan naar de online rating tool Smulscore.nl. Wanneer een representatief aantal reviews is ontvangen wordt het bedrijf bezocht door een Smulinspecteur. Is het bedrijf inderdaad een omweg waard, dan krijgen ze een vermelding in de Nationale Smulgids. Jouw mening telt!